<
>

Barça-delegatie naar Qatar om Xavi los te weken

Pro Shots

Een delegatie van Barcelona is afgereisd naar Qatar om te onderhandelen met Al Sadd, de club van de beoogde nieuwe trainer Xaxi Hernandez, zo weet ESPN.

Vice-presdent Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany vlogen dinsdag na het gewonnen Champions League-duel met Dynamo Kieve naar Doha. ESPN heeft vernomen dat Barça voor het einde van de week Xavi hoopt te presenteren als opvolger van Ronald Koeman.

Yuste en Alemany zullen aanwezig zijn bij de wedstrijd van Al Sadd tegen Al-Duhail voordat ze om tafel gaan met Xavi. Barcelona en Xavi hebben al een akkoord bereikt over de persoonlijke voorwaarden. Xavi ligt nog twee jaar vast in Qatar. Het is nu aan de clubs om eruit te komen.

Dat kan nog lastig worden voor Barcelona want, Al Sadd blijft weigeren Xavi te laten vertrekken. Dat heeft de CEO van de club uit Qatar, Turki Al-Ali, nogmaals bevestigd. "We voelen ons vereerd met het bezoek", liet Al-Ali weten. "We blijven echter op het standpunt staan dat we de trainer in dit stadium van het seizoen niet laten vertrekken. Dat hebben we al enige tijd geleden laten weten. We zijn niet van gedachten veranderd."

Stadsderby tegen Espanyol mogelijk debuut voor Xavi

De 41-jarige Xavi moet voor een nieuw elan gaan zorgen bij het worstelende Barcelona. De club is al drie competitiewedstrijden zonder zege en staat negende in La Liga. Door de winst op Dynamo Kiev van dinsdagavond is een plek bij de laatste 16 van de Champions League nog wel haalbaar. Voorwaarde is dat er gewonnen wordt van Benfica op 23 november.

De verwachting is dat interim-coach Sergi Barjuan ook tijdens de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Celta de Vigo op bank zal plaatsnemen. Xavi zal het roer dan overnemen na de interlandperiode. De eerste wedstrijd onder leiding van het clubicoon wordt in dat geval de derby tegen Espanyol op 20 november in Camp Nou.