<
>

Antonio Conte volgt Nuno op als manager van Spurs

Pro Shots

Antonio Conte is de nieuwe manager van Tottenham Hotspur, heeft de club naar buiten gebracht. De Italiaan tekent tot de zomer van 2023 en is de opvolger van Nuno Espírito Santo. De Portugees werd maandag ontslagen na de kansloze 3-0 nederlaag afgelopen weekend thuis tegen Manchester United.

De 52-jarige Conte won afgelopen seizoen de Serie A, maar vertrok enkele weken later bij Inter. In de zomer die volgde sprak hij al een aantal keren met de Spurs toen de club op zoek was naar een vervanger voor José Mourinho.

Terug in Premier League

Conte beleefde zijn eerste trainerssucessen in 2012 bij Juventus, waar hij drie landstitels op rij in de wacht sleepte. Vervolgens was hij van 2014 tot en met het EK 2016 de bondscoach van Italië.

Daarna was Conte actief in de Premier League bij Chelsea, waar hij in 2017 de landstitel won. Het jaar daarop leidde hij de club naar de winst van de FA Cup, maar moest hij toch zijn biezen pakken.

Aanstekelijk enthousiasme

"Afgelopen zomer kwam onze verbintenis niet tot stand omdat het einde van mijn relatie met Inter nog te recent en emotioneel te betrokken was aan het einde van het seizoen. Dus ik vond dat het nog niet het juiste moment was om weer te gaan coachen,' licht Conte op de website van zijn nieuwe club toe. “Maar het aanstekelijke enthousiasme en de vastberadenheid van Daniel Levy (voorzitter) die mij deze taak wilde toevertrouwen, was een schot in de roos. Nu de kans is teruggekeerd, heb ik ervoor gekozen om deze met grote overtuiging aan te pakken.”

Donderdag komen de Spurs voor het eerst in actie onder Conte.
Tottenham Hotspur - Vitesse vanaf 21:00 uur LIVE te zien op ESPN.