<
>

Barcelona zeker drie maanden zonder Agüero na hartritmestoornis

Pro Shots

FC Barcelona moet het de komende drie maanden doen zonder Sergio Agüero, zo is besloten na onderzoek. De Argentijnse aanvaller verliet zaterdag in het duel met Deportivo Alavés het veld met "pijn op de borst" en ademhalingsproblemen en werd daarna in het ziekenhuis opgenomen voor een hartonderzoek.

Barcelona meldt dat Agüero in ieder geval de komende drie maanden niet voetbalt. De 33-jarige Argentijn gaat een behandeltraject in. Aan de hand van het verloop van dat proces moet duidelijk worden wanneer Agüero weer kan voetballen.

"Ik ben gezond en vol goede moed om het herstelproces in te gaan. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle berichten van steun en liefde die mijn hart vandaag sterker maken", schreef Agüero op sociale media.

Agüero werd afgelopen weekend op het veld behandeld en een brancard was gereedgemaakt, maar de spits kon het veld zelfstandig verlaten. Hij werd per ambulance afgevoerd.

Afgelopen zomer kwam Agüero transfervrij over van Manchester City. Het duurde enige tijd voordat hij wedstrijdfit was en trainer Ronald Koeman over hem kon beschikken. Koeman werd vorige week ontslagen. In vijf officiële duels kwam Agüero tot één doelpunt.

Dinsdag neemt Barcelona het zonder Agüero in de Champions League op tegen Dinamo Kiev.

In dit artikel is gebruik gemaakt van informatie van het ANP.