<
>

Vincent Janssen wint met Monterrey CONCACAF Champions League

Pro Shots

Spits Vincent Janssen heeft met het Mexicaanse Monterrey de CONCACAF Champions League gewonnen. In Guadalupe, een voorstad van Monterrey, werd América met 1-0 verslagen.

Rogelio Funes Mori maakte na ongeveer 10 minuten het enige doelpunt door bij de tweede paal eenvoudig binnen te tikken. De centrale verdediger werd een kwartier voor tijd vervangen door Janssen.

De CONCACAF Champions League is het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs in Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. De winnaar van het toernooi kwalificeert zich voor het WK voor clubteams. Namens Europa doet Chelsea, de winnaar van de UEFA Champions League, begin 2022 mee in de Verenigde Arabische Emiraten.

Vijfde eindzege

De 27-jarige Janssen verruilde in de zomer van 2019 Tottenham Hotspur voor Monterrey. Hij tekende toen een langdurig contract in Mexico. In Nederland speelde voormalig international Janssen voor Almere City en AZ.

Voor Monterrey was het de vijfde titel in de Champions League. Vorig jaar ging de trofee naar Tigres, eveneens uit Mexico.