<
>

Onana sluit weer aan bij eerste elftal Ajax

Andre Onana traint weer mee met het eerste elftal van Ajax. Dat laat de Amsterdamse club weten in een verklaring op de eigen website. De doelman werd op 5 februari geschorst vanwege vermeend dopinggebruik. Onana mocht al vanaf 23 september meetrainen met Ajax, maar moest in eerste instantie bij Jong Ajax aansluiten. De sluitpost mag nog geen wedstrijden spelen, aangezien de schorsing nog tot 4 november loopt.

Het was lang onduidelijk wat er precies met Onana ging gebeuren, aangezien het contract van de doelman deze zomer afloopt. Op dit moment is een verlenging niet aan de orde tot ergernis van directeur voetbalzaken Marc Overmars: "Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

Ook trainer Erik ten Hag is niet tevreden over de situatie, maar ziet in Onana een meerwaarde voor het team: ''Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie.", aldus de trainer van Ajax.