<
>

Leerdam en Marsman winnen ruim, enorme blunder Minnesota-keeper

Het ontslag van Jaap Stam heeft bij FC Cincinnati nog niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. Inter Miami, met Nick Marsman en Kelvin Leerdam in de basis, was met 5-1 te sterk voor de rode lantaarndrager in de Eastern Conference van de MLS.

De broers Federico en Gonzalo Higuaín waren trefzeker voor Miami, dat FC Cincinnati in de eerste helft nog op gelijke hoogte zag komen na de openingstreffer van F. Higuaín. G. Higuaín zette Miami opnieuw op voorsprong in de 53ste minuut, waarna het verzet van Cincinnati was gebroken. Via Indiana Vassilev, Lewis Morgan en Julián Carranza werd het uiteindelijk een ruime overwinning voor de nummer 11 van de Eastern Conference. Inter Miami heeft nu 18 punten meer dan Cincinnati.

Minnesota-keeper op gruwelijke wijze in de fout

Door een klassieke blunder van Minnesota United-doelman Tyler Miller kwam Los Angeles FC aan de leiding in het duel tussen de nummer zes en negen van de Western Conference. Miller liet een houdbare vrije trap van Cristian Arango door zijn benen glippen. Gelukkig voor Miller hield de thuisploeg nog wel een punt over aan het treffen met de ploeg uit Los Angeles. Osvaldo Alonso trok de stand in de tweede helft gelijk: 1-1.