<
>

Monaco-trainer Kovac voorziet mooie carrière voor scorende Boadu

AS Monaco won gisteren in de Europa League, mede dankzij de openingstreffer van Myron Boadu, met 1-2 van PSV. Het was voor de Nederlander de eerste goal in dienst van de Monegasken.

Naast Boadu zelf was ook zijn trainer Niko Kovac blij met de eerste goal van de spits. "Hij heeft zijn eerste doelpunt gemaakt voor Monaco en dat in zijn geboorteland. We zijn allemaal blij voor hem en voor de club." Boadu had ook zomaar zijn tweede en derde goal voor Monaco kunnen maken, maar de spits was hier en daar nog wat onzuiver in de afwerking. "Iedereen kan kansen missen. Voor mij is het vooral belangrijk dat hij de kansen krijgt. Als je geen kansen krijgt kun je niet scoren. De manier waarop hij de kansen creëerde beschrijft hem als speler. Dit is de reden waarom we hem hebben aangetrokken. We moeten hem in zijn kwaliteiten benutten. Dat zijn zijn snelheid en het maken van doelpunten", aldus Kovac.

Plan Boadu werkt

Kovac koos bewust voor Boadu, omdat de Nederlander PSV natuurlijk goed kent. "Dit was mijn idee. Hij heeft in de Nederlandse competitie tegen deze spelers gespeeld. Hij kent de competitie erg goed. Myron heeft het heel goed gedaan. Niet alleen omdat hij een doelpunt heeft gemaakt. Hij creëerde ook twee andere goede kansen. Het enige negatieve wat ik kan opmerken is dat deze er niet in gingen. Als we die goals scoren kunnen we het voor rust al beslissen en hebben we het in de tweede helft niet zo moeilijk."

Aanpassen

In de eerste elf duels voor Monaco kwam Boadu niet tot scoren, maar nu is hij los. Kovac vindt het niet vreemd dat een nieuwe speler eerst wat tijd nodig heeft. "Het is altijd normaal dat je eerst moet wennen wanneer je naar een ander land vertrekt en in een nieuwe omgeving terechtkomt. Het kost tijd, maar ik en de club geven hem en de andere spelers de tijd die ze nodig hebben. Het zijn hele getalenteerde spelers die een mooie carrière tegemoet kunnen zien als ze deze lijn vasthouden."