<
>

Mogelijk geen publiek bij Cluj-AZ: "Een ervaring die we al hebben"

Er is mogelijk geen publiek bij de wedstrijd in de Conference League tussen CFR Cluj en AZ. De coronacijfers in Roemenië gaan alles behalve de goede kant op en dat kan gevolgen hebben op het aantal toeschouwers dat welkom zijn in het stadion. Op een persconferentie van de Roemeense overheid zal het woensdag en donderdag gaan over het nemen van maatregelen rondom de coronacijfers.

“We komen van een jaar waar we helemaal geen publiek hebben gehad", zegt verdediger Bruno Martins Indi op de persconferentie voor het duel. "Op een gegeven moment raakte je ook daar weer aan gewend. We waren hartstikke blij dat het publiek weer mocht komen en dat geeft ook een vertrouwd gevoel. Mochten we teruggaan naar dat zij besluiten dat we met minder of geen publiek spelen dan hebben we die ervaring al. Dan moeten we er het beste van maken.”

Zijn trainer Pascal Jansen vult aan: “Ik hoop dat de mensen wel kunnen komen. Maar als je als thuisspelende ploeg je eigen supporters niet achter je kunt hebben dan denk ik dat ze daardoor een paar procent minder door kunnen presteren. Ervan uitgaande dat je fanatiek thuispubliek altijd goed kunt gebruiken. Ook zij hebben het ervaring van het spelen zonder publiek dus dat zullen we morgen even moeten afwachten.”

AZ zit weer in een goede flow na een matige start van de vaderlandse en in Europese competities. "We weten waar we vandaan komen en hoe hard we moeten werken. Dat zal morgen niet anders zijn", zegt Jansen. "Ik heb een aantal wedstrijden geleden aangegeven dat we bezig zijn met herstelwerkzaamheden. Dat hebben we zelf veroorzaakt. Die wedstrijden zijn gepasseerd dus wie zijn wij om überhaupt hoogmoed te tonen. Dat is absoluut niet aan de orde."