<
>

Bergwijn: "Het doel is Conference League-winst"

Steven Bergwijn steekt zijn ambities in de Conference League niet onder stoelen of banken. "Vitesse is een lastige tegenstander, ze hebben kwaliteit, maar wij zijn Spurs en moeten die wedstrijd winnen", zei de aanvaller in aanloop naar Vitesse - Tottenham Hotspur morgenavond.

Bergwijn ziet zijn club ook als topfavoriet om het toernooi te winnen. "Dat denk ik wel, dat is wel het doel. Als je ergens aan meedoet, wil je winnen. Ik denk wel dat wij topfavoriet zijn." De vleugelaanvaller is weer hersteld van een enkelblessure die hem afgelopen maand aan de kant hield. Hierdoor miste Bergwijn ook de afgelopen interlandperiode. "Dat is dan logisch als je geblesseerd bent. Voor mijn blessure speelde ik hier (Spurs, red.) alles."

Op de persconferentie ging Bergwijn in op het gemis van goede rechtervleugelaanvallers bij Oranje.

"Het is toch wel extra speciaal dat je weer in je eigen land speelt. Mijn ouders blijven in Londen, maar er zullen wel wat vrienden komen kijken in Arnhem." Bergwijn vertelt dat hij zijn oude club PSV nog altijd probeert te volgen in de Eredivisie vanuit Engeland, maar voor de wedstrijden van de komende tegenstander blijft hij niet thuis. "Om eerlijk te zijn heb ik Vitesse niet echt gevolgd. Maar ze hebben altijd goede spelers en willen voetballen. Dat is toch het imago van Vitesse."

Vitesse - Tottenham Hotspur is donderdag om 18:45 uur LIVE te zien op ESPN