<
>

Excelsior wint van VVV, Volendam geeft regenboogshirts kleur

Excelsior en FC Volendam hebben goede zaken gedaan in de elfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De promotiekandidaten wonnen beide hun wedstrijd. Excelsior gaat aan weliswaar aan kop met 22 punten, maar Volendam heeft met 21 punten nog een wedstrijd tegoed. De Graafschap stelde thuis teleur tegen FC Eindhoven.
Excelsior - VVV-Venlo 3-0
Reuven Niemeijer was bij Excelsior de grote man met twee goals tegen degradant VVV, dat in de middenmoot staat. Maar ook Thijs Dallinga die werd verkozen tot beste speler van de eerste periode in de KKD pikte zijn goaltje mee. Hij staat nu op 11 treffers.

Telstar - FC Volendam 1-5
De Vissersderby tussen Telstar en Volendam stond in het teken van de regenboogshirts, in het kader van lhbti+-acceptatie. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar al nog in de eerst helft stelden Daryl van Mieghem (goal en twee assists) en Robert Mühren (twee goals) orde op zaken.

Roda JC - Jong PSV 2-2
Bij Roda JC tegen Jong PSV was er een negatieve hoofdrol voor Rody de Boer. De Roda-keeper plukte weliswaar keurig de bal uit de lucht na een voorzet, maar belandde met bal en al in zijn eigen doel. Roda leek lange tijd op weg naar de zege, maar moest in de slotminuut nog een doelpunt incasseren. Dante Sealy schoot prachtig raak.

TOP Oss - FC Emmen 1-2
Degradant FC Emmen ontsnapte door een doelpunten in de laatste minuut tegen TOP Oss. Jeroen Veldmate werd de matchwinner. De kleine Naci Ünüvar was met twee goals de grote man bij Jong Ajax. Almere City FC verloor, De Graafschap speelde thuis gelijk tegen Eindhoven en ADO Den Haag bleef ook steken op 0-0.

Helmond Sport - ADO Den Haag 0-0
Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-1
FC Den Bosch - Almere City 1-0
MVV - FC Dordrecht 2-1
NAC Breda - Jong AZ 1-0
De Graafschap - FC Eindhoven 0-0