<
>

Deze zaterdag op ESPN: de traditionele top drie in actie!

Na de interlandperiode, is het vanaf vandaag weer tijd voor Eredivisievoetbal. De traditionele top drie is meteen aan de beurt en uiteraard is alles te zien op ESPN!

Feyenoord uit op revanche

Zaterdag 16 oktober trapt Feyenoord als eerst af in speelronde negen. Om 16:30 is RKC Waalwijk de tegenstander. De Rotterdamse ploeg verloor de laatste wedstrijd voor de interlandperiode met 2-1 van Vitesse, en moet de wedstrijd tegen RKC winnen om in het spoor te blijven van de ploegen bovenin. Feyenoord staat op dit moment vijfde, RKC veertiende.

Feyenoord - RKC Waalwijk is om 16:30 te zien op ESPN 2

Hoe herstelt Ajax zich na eerste nederlaag?

Meteen na Feyenoord is het de beurt aan Ajax. Ook zij verloren voor de interlandperiode. In eigen huis ging het verrassend onderuit tegen FC Utrecht (0-1). De Amsterdammers waren daarvoor juist in bloedvorm en de vraag is of ze die vorm weer terugvinden, of dat de nederlaag tegen Utrecht het begin was van een mindere periode. Tegenstander sc Heerenveen doet het prima. Zij staan op een keurige zevende plaats. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion krijgt overigens een speciaal randje; Ajax en Heerenveen herdenken de hongerwinter van 1944-45. Ajax gaat daarbij een plaquette aanbieden aan Heerenveen, omdat de club in die periode 86 jeugdspelers van Ajax, Blauw-Wit, DWS en De Volewijckers opving.

sc Heerenveen - Ajax is om 18:45 te zien op ESPN 2

Kan hekkensluiter PEC verrassen tegen PSV?

Tot slot speelt PSV zaterdag om 21:00 in eigen huis tegen hekkensluiter PEC Zwolle. PSV was de grote winnaar van het weekend voor de interlandperiode. Waar Ajax en Feyenoord punten verspeelden, won PSV moeizaam met 2-1 van Sparta. De Eindhovenaren hadden vooral veel moeite met het afmaken van de kansen. Tegen hekkensluiter PEC krijgen ze waarschijnlijk kansen genoeg. PEC staat laatste met slechts één puntje uit acht wedstrijden, twee doelpunten voor en veertien tegen. Lukt het PSV om de kansen af te maken of kan PEC Zwolle stunten?

PSV - PEC Zwolle is om 21:00 te zien op ESPN 2