<
>

Pochettino dacht dat komst Messi grap was

Pro Shots

Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino was nogal verbaasd dat Lionel Messi mogelijk de overstap zou maken naar Parijs. De coach dacht zelfs dat hij in de maling werd genomen door technisch directeur Leonardo, toen hij voor de eerste keer hoorde dat de Argentijnse superster mogelijk naar PSG zou komen.

"Leonardo belde en zei: 'De mogelijkheid is er. Zou je het willen?'", reageert Pochettino. "Hij belde om het te vragen, dat was het mooie. Ik zei tegen mezelf: 'Is het een vraag?' Ik dacht dat het een grap was. Natuurlijk."

"Ik zei tegen Leonardo: 'Moeten we gaan en hem ophalen? Moet ik met het busje rijden? Toen begonnen de onderhandelingen", gaat de trainer verder. "Vanaf dat moment belde Leonardo iedere avond om te vertellen hoe de situatie was."

Messi arriveerde op 10 augustus in Parijs en tekende een contract voor twee seizoenen. De Argentijn debuteerde op 29 augustus als invaller in de uitwedstrijd tegen Stade Reims (0-2). Messi maakte op 28 september tijdens het Champions League-duel met Manchester City (2-0) zijn eerste doelpunt voor de club.