<
>

Dat ene woord - Feyenoord, deel 7: Koevermans voelt zich een ...

Mark Koevermans Pro Shots

"Je hoeft er alleen maar tegenaan te lopen man!", schreeuwt Advocaat vanuit de dugout naar Leroy Fer, die een kans mist in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bij Heerenveen. In Aflevering 7: "Deceptie" van 'Dat ene woord – Feyenoord' windt De Kleine Generaal zich weer enorm op langs de zijlijn, en in zijn analyses spaart hij niemand.

"Wat een domme overtreding", moppert Advocaat verder langs de zijlijn, als Marsman in de bekerwedstrijd in Friesland een penalty veroorzaakt met een wilde tackle. Feyenoord is goed op weg naar de halve finale, tot captain Berghuis een onnodige rode kaart pakt. Advocaat: "Steven is gewoon een verstandige jongen, met buien, zo is ie."

Geldzorgen in de Kuip

De camera’s van Disney geven ook nu weer een veelzijdig kijkje achter de schermen. We lopen een rondje met Jens Toornstra, die op z’n pantoffels zijn hond uitlaat en mijmert over succesvollere seizoenen. En we zien directeur Koevermans met de perschef discussiëren over een tekst voor het Legioen. Want de fans moeten als het even kan het geld van hun seizoenkaart niet terugeisen. Dat zou de club zo’n 15 miljoen schelen. Een lastige boodschap voor Koevermans, die zegt: "Af en toe heb ik het idee dat mensen denken dat ik het leuk vind om te vragen om geld in te leveren. Verre van…" Bij het opnemen van de videoboodschap krijgt Koevermans de tip om zijn stem wat zachter te maken. Maar de directeur is het er niet mee eens: "Maar het moet ook wel uit het hart komen dit. Anders denken ze: je zit hier een verhaaltje op te lezen. Je bent al een lul en nu ben je een nog grotere lul."

Teleurgesteld

Advocaat blijft zich druk maken langs de lijn. Als Senesi een penalty veroorzaakt in Enschede tiert Advocaat tegen zijn assistenten: "Die Marcos joh. Laat die Arnesen zorgen dat dat contract geregeld wordt. Daar loopt ie alleen maar aan te denken." De Feyenoorders en hun salarissen, het is toch een gevoelig onderwerp dezer dagen. Het Legioen wordt gevraagd om geld in te leveren, maar datzelfde verlangt de directie ook van de spelers. Toornstra daarover: "Toen zijn ze 1 keer in de kleedkamer geweest met een voorstel. Toen hebben we gezegd: een collectief 'nee'. Zodat we in ieder geval op dezelfde pagina met elkaar zaten in de kleedkamer. Ze zeiden dat ze teleurgesteld waren in ons antwoord. Toen werden we opgedragen dat het salaris werd ingehouden."

Kuijt

Maar het gaat niet alleen maar over centen. We maken kennis met de familie en vrienden van Lutsharel Geertruida, en we zien Dirk Kuijt aan het werk als gasttrainer op Varkenoord. Kuijt vertelt openhartig over zijn misgelopen baan als hoofdtrainer van Feyenoord en hij moppert op de zittende macht. "Je kan niet 20 jaar in een voetbalbedrijf werken. Je moet verversen, vernieuwen. Maar hier kan alles maar. Iedereen beschermt zijn eigen territorium. Iedereen heeft zijn eigen politieke spelletjes."

Dat ene woord – Feyenoord

De eerste aflevering van de 9-delige serie is sinds 1 september 2021 exclusief te zien op Disney+. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering. 'Dat ene woord – Feyenoord' wordt geproduceerd door Lusus Media, in samenwerking met ESPN.