<
>

Malacia: "Ik ben niet iemand die zijn emoties toont, maar dit raakte mij"

Tyrell Malacia is de onbetwiste nummer één bij Feyenoord op de linksbackpositie. Hij is de magische grens van 100 officiële wedstrijden gepasseerd voor de Rotterdammers en daarnaast uitgegroeid tot international. In Feyenoord TV blikt hij terug op zijn nog prille carrière. Dit is te zien om 18 uur op ESPN.

Malacia debuteerde op 6 december 2017 op 18-jarige leeftijd in het eerste van Feyenoord tegen Napoli in de Champions League (2-1). Dat ziet hij ook als de wedstrijd die hem het meeste bij is gebleven. “Als jonge jongen je debuut maken in de Champions League is gewoon fantastisch. Na 15 minuten keek ik op de klok en dacht ik dat ik dood ging, daarna voelde ik me top. Dan maak je zo laat ook nog via Jeremiah (St. Juste, red.) de winnende goal. Dat is toch geweldig”, glimlacht een trotse Malacia.

‘Kwakkelseizoen’

In het seizoen 18/19, het jaar nadat hij door toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst naar het eerste is overgeheveld, gaat het wat minder. “Ik moest er ineens staan. Ik speelde een reeks goede wedstrijden, maar daarna ging het wat minder. Ik was nog niet volwassen genoeg. Daar heb ik echt mee gevochten.”

Concurrent Ridgeciano Haps raakte geblesseerd, waardoor hij de kans kreeg om uit te groeien tot vaste linksback. "Die heb ik niet gegrepen. Dan beland je op de bank en moet je weer op je kans wachten.” Na drie maanden afwezigheid door blessures en niet-invallen, kreeg hij weer de kans in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo, waarin hij scoort. “Ik ben niet iemand die zijn emoties toont, maar dit raakte me gewoon opeens. Ik ben blij dat ik die goal heb gemaakt.”

Benieuwd naar het hele interview, schakel dan vanavond om 18 uur naar ESPN.