<
>

Cerny na negen maanden terug op trainingsveld FC Twente

Pro Shots

Václav Cerny heeft voor het eerst in negen maanden weer meegetraind bij FC Twente. De Tsjechische aanvaller liep begin dit jaar in de verloren thuiswedstrijd tegen zijn oude club Ajax (1-3) een zware knieblessure op. Cerny speelde op dat moment op huurbasis voor FC Twente, dat hem in de zomer definitief overnam van FC Utrecht.

"Zoals jullie zien sta ik weer op het veld", zegt de 23-jarige Tsjech na de training in een filmpje op Instagram. "Een fantastisch moment, ik heb hier lang naar uitgekeken. Het ging super goed. Ik ben heel blij dat ik weer met de jongens ben. Het zal nog wel een tijdje duren voor ik wedstrijdfit ben, maar dit is al oprecht genieten."

Cerny was bezig aan een sterk seizoen en debuteerde ook in de nationale ploeg, tot hij tegen Ajax een kruisband scheurde. De Tsjech tekende in zestien competitiewedstrijden voor zes doelpunten en zeven assists.

Hij miste vanwege zijn blessure het EK van afgelopen zomer. Hoewel Cerny maanden moest revalideren, besloot Twente hem in de zomer toch een contract voor twee jaar te geven.

Everink

Tegenover de terugkeer van Cerny staat de op het oog zware blessure voor pechvogel Luca Everink. De 20-jarige rechtsback verliet kermend van de pijn het trainingsveld.

Na een periode van meer dan een jaar blessureleed is dit een nieuwe domper voor de jongeling. De laatste twee wedstrijden stond hij in de basis bij FC Twente.

Dit artikel bevat informatie van het ANP.