<
>

Denemarken naar WK, Engeland speelt gelijk

Pro Shots

De voetballers van Denemarken hebben zich na Duitsland geplaatst voor het WK voetbal van 2022 in Qatar. De Denen wonnen in Kopenhagen met 1-0 van Oostenrijk en zijn na acht zeges in de kwalificatiegroep niet meer in te halen door de concurrenten.

Joakim Maehle maakte in de tweede helft het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Na goed doorlopen van Thomas Delaney schoot de aanvaller van Atalanta binnen in de korte hoek.

In dezelfde groep boekte Israël in de strijd om de tweede plaats een belangrijke overwinning op Moldavië (2-1). PSV-spits Eran Zahavi opende de score met een schot van net buiten de zestien. In de tweede helft stelde hij teamgenoot Munas Dabbur in staat de 2-0 te maken. Ion Nicolaescu scoorde diep in blessuretijd nog voor de bezoekers.

Engeland niet langs Hongarije

Engeland heeft voor de tweede keer punten verspeeld in de kwalificatie voor het WK voetbal. Op Wembley bleven de Engelse voetballers van bondscoach Gareth Southgate steken op 1-1 tegen Hongarije.

Hongarije kwam op voorsprong in Londen. Na een overtreding van Luke Shaw op Loïc Négo, wees de Spaanse scheidsrechter Alejandro Hernández naar de stip. Roland Sallai benutte de strafschop. Nog in de eerste helft kwam Engeland op gelijke hoogte. John Stones werkte met zijn linkervoet de verlengde corner van Phil Foden binnen.

De politie in Londen moest tijdens de wedstrijd ingrijpen in het uitvak. Hongaarse supporters raakten slaags met de agenten nadat een Hongaar was gearresteerd wegens racistische leuzen jegens een steward in het stadion. De Engelse voetbalbond FA liet weten het incident te gaan onderzoeken en te melden bij de wereldvoetbalbond FIFA.

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.