<
>

Duitsland plaatst zich als poulewinnaar voor WK

Pro Shots

Duitsland heeft zich in een vroegtijdig stadium geplaatst voor het WK van 2022 in Qatar. De ploeg van trainer Hansi Flick won in Skopje met 4-0 van Noord-Macedonië, na een ruststand van 0-0. Doordat concurrent Armenië in en tegen Roemenië niet wist te winnen (1-0), kunnen de Duitsers de poulezege twee speelronden voor het einde al niet meer mislopen. Arbiter Danny Makkelie leidde het duel in Noord-Macedonië.

Bondscoach Flick had zijn basisteam in vergelijking met de voorgaande wedstrijd tegen Roemenië (2-1) op vijf plaatsen gewijzigd. Thomas Müller, Kai Havertz, Manuel Neuer, Lukas Klostermann en David Raum mochten deze keer starten van Flick. Antonio Rüdiger, Leroy Sané, Marco Reus, Marc-André ter Stegen en Jonas Hofmann ontbraken in het Duitse elftal.

Duitsland kon in Skopje in de eerste helft nog geen afstand nemen. Kort na de rust opende Havertz op aangeven van Müller de score. Daarna kwam Timo Werner kort achter elkaar twee keer tot scoren. In de 83e minuut zorgde invaller Jamal Musiala voor de eindstand: 0-4.

IJsland won in dezelfde groep voor eigen publiek met 4-0 van Liechtenstein. AZ-aanvaller Albert Gudmundsson benutte twee keer een strafschop (2-0 en 3-0).

In groep J leidt Duitsland met 21 punten, gevolgd door Roemenië (13 punten), Noord-Macedonië en Armenië (beide 12 punten).

Flick evenaart voorganger Löw

"We hebben ons zo snel mogelijk gekwalificeerd voor het WK volgend jaar in Qatar", concludeerde Flick in Skopje voldaan. "Het team verdient opnieuw een compliment voor de instelling. Dit was een perfect resultaat, we hebben gekregen wat we wilden."

"We speelden in de eerste helft een beetje te wild en gehaast. We hielden het hoofd echter koel en konden daardoor na de rust toch toeslaan", oordeelde Flick, die Löw met vijf overwinningen in zijn eerste vijf interlands met Duitsland inmiddels heeft geëvenaard. In de resterende WK-kwalificatieduels met Liechtenstein en Armenië kan Flick zijn geslaagde start als bondscoach van de Duitsers nog wat meer glans geven.