<
>

Noorwegen met klein verschil voorbij Montenegro

Pro Shots

Noorwegen blijft in de strijd om kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in het spoor van Nederland. Het land won in Oslo moeizaam van Montenegro, 2-0. De achterstand op Oranje is daardoor nog steeds 2 punten, met nog twee duels te gaan. De Noren hebben onder meer nog de uitwedstrijd tegen Nederland op het programma staan.

Mohamed Elyounoussi zette Noorwegen na bijna een half uur op voorsprong. De speler van Southampton scoorde met het hoofd, nadat Stefan Strandberg de bal ook al koppend voor het doel had gebracht. Enkele minuten eerder was er al een mogelijkheid voor Mats Møller Dæhli geweest, maar hij zag doelman Matija Sarkic fraai redden.

In het tweede deel werd Montenegro sterker. Na ongeveer een uur kreeg Adam Marusic een aardige kans op de gelijkmaker, maar hij liet de bal vlak voor keeper Ørjan Nyland van de voet springen. In extra tijd maakte opnieuw Elyounoussi er 2-0 van. De tegenstander had toen een man minder op het veld, na de rode kaart voor Marko Vesovic enkele minuten eerder.

Topschutter Erling Haaland ontbrak wegens een blessure bij de Noren.