<
>

Messi verslaat Uruguay van vriend Suarez, Brazilië speelt gelijk

ANP

De Argentijnse voetbalploeg heeft in de WK-kwalificatie een overwinning geboekt op Uruguay. Lionel Messi opende in de 38e minuut met een bijzondere treffer de score in Buenos Aires. De Argentijnen, met Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico de hele wedstrijd in de ploeg, liepen daarna uit naar 3-0.

Messi stoomde enkele minuten voor rust op, met de bal aan zijn voet. Op ruim 30 meter van het doel gaf de aanvoerder van de 'Albicelestes' met de buitenkant van zijn linkervoet een dieptepass op Nicolás González. Zowel zijn teamgenoot als keeper Fernando Muslera van Uruguay misten de bal, die zo in het doel rolde. Rodrigo De Paul tekende kort voor rust voor de 2-0, Lautaro Martínez besliste het duel na ruim een uur spelen.

Brazilië en Colombia spelen gelijk, invalbeurten voor Antony en Sinisterra

Brazilië is op bezoek bij Colombia niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De leider in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep had de vorige negen interlands allemaal gewonnen en verliest dus voor het eerst sinds lange tijd weer eens punten. Ajax-aanvaller Antony mocht invallen voor de Brazilianen en aan de zijde van Colombia kwam Luis Sinisterra een kwart voor tijd in het veld.