<
>

Van Gaal maakt zich geen zorgen om rol Wijnaldum en hint op basisplaats Lang

Bondcoach Louis van Gaal en aanvoerder Georginio Wijnaldum willen het publiek gaan vermaken in De Kuip. Dat zeiden ze tijdens de persconferentie van vanmiddag.

Oranje speelt morgen tegen het nietige Gibraltar en dan moet het beter dan tegen Letland, toen Nederland met 'slechts' 0-1 won. Het publiek is een belangrijke drijfveer om wat aanvallender te spelen: ''Het is ongelofelijk dat het stadion voor driekwart gevuld zit tegen een tegenstander als Gibraltar. We moeten dan wel wat meer doelpunten maken'', aldus Van Gaal.

Tijdens de persconferentie hintte Louis van Gaal op een eventuele basisplek voor Noa Lang. Cody Gakpo is geblesseerd en op de vraag of Lang hem kon vervangen zei Van Gaal: ''Dat kun je zelf met logisch nadenken wel beredeneren, maar je moet de opstelling niet veraden.'' Georginio Wijnaldum weet in ieder geval zeker dat hij speelt.

Wijnaldum was geschorst voor de wedstrijd tegen Letland. Tegen Gibraltar moeten er overigens een aantal spelers opletten dat hen niet hetzelfde overkomt. Vijf spelers van het Nederlands elftal staan namelijk 'op scherp'. Aanvoerder Virgil van Dijk, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Luuk de Jong en Donyell Malen kregen eerder in de kwalificatie een gele kaart en zijn bij een nieuwe kaart geschorst voor de volgende wedstrijd, in november in Montenegro.

Overigens zit het met de sfeer wel goed bij Oranje. Op het eind van de personferentie noemde Louis van Gaal zijn spelers ''een geweldige groep jongens. Bijna elke avond is een ontspanningsavond. We spelen het spel Thirty Seconds, maar helaas mag ik nog niet meedoen.''