<
>

Danjuma vervangt geblesseerde Gakpo bij Oranje

Arnaut Danjuma is door bondscoach Louis van Gaal toch nog opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De aanvaller van Villarreal vervangt de geblesseerde Cody Gakpo. De aanvaller van PSV heeft het trainingskamp van Oranje verlaten wegens klachten die horen bij een hersenschudding.

Danjuma debuteerde op 13 oktober 2018 voor Oranje. Nederland was toen in het duel om de Nations League met 3-0 te sterk voor Duitsland. Drie dagen later scoorde de aanvaller van Villarreal ook zijn eerste interlanddoelpunt in de oefenwedstrijd tegen België die met 1-1 werd gelijkgespeeld.

Louis van Gaal verklaarde eerder deze week op een persconferentie dat Danjuma met zijn huidige vorm dicht tegen het Nederlands Elftal aanzat. "Wij kijken alles en ik ben blij dat hij het zo goed doet. Weer twee doelpunten gemaakt en beslissend geweest, ook nog op het hoogste niveau. Ik kan me niet voorstellen dat hij er volgende keer niet bij is."

De volgende keer komt dus sneller dan verwacht voor de buitenspeler. Danjuma kan aanstaande maandag in actie komen als Nederland het opneemt tegen Gibraltar. Het Nederlands elftal en Gibraltar trappen maandag om 20.45 uur af in De Kuip. Na de zege op Letland en het gelijkspel tussen Turkije en Noorwegen (1-1) gaat Oranje alleen aan kop in groep G. Na zeven speelronden heeft Nederland 2 punten meer dan Noorwegen en 4 punten meer dan Turkije.