<
>

Van Gaal tevreden over Lang: "Die kunnen we nog wel eens nodig hebben"

Louis van Gaal en Daley Blind stonden vanavond de pers te woord in aanloop naar het WK-Kwalificatieduel met Letland. De bondscoach wilde nog niets verklappen over zijn opstelling "We gaan ze niet wijzer maken."

Wie vervangt Wijnaldum?
Georginio Wijnaldum is er vanwege een schorsing niet bij vrijdag tegen Letland. Wie de middenvelder gaat vervangen in het uitduel wilde de bondscoach nog niet prijsgeven. "Ik ben er al uit, dat was een makkelijke keuze."

Van Gaal verwacht een moeilijk duel in Riga. "Als je tegen dit soort ploegen gaat spelen onder deze omstandigheden, dat is en blijft heel moeilijk. Over het algemeen zullen wij aanvallen en zij verdedigen, maar misschien word ik verrast."

"Debutanten bevestigen wat wij denken"
Noa Lang en doelman Mark Flekken zitten voor het eerst bij de selectie van het Nederlands Elftal. Van Gaal is tevreden wat het tweetal laat zien op de training. "Zij bevestigen wat wij denken. We hebben ze laten komen om ze te leren kennen. Noa Lang is een creatieve speler, die kunnen we nog wel eens nodig hebben tegen deze tegenstanders." Of Noa Lang gaat spelen? "Het zou kunnen"

Ouderwetse voorbereiding
Het Nederlands Elftal kende in tegenstelling tot de vorige interlandbreak een ouderwetse voorbereiding. Een paar dagen trainen en twee wedstrijden in plaats van drie. "Het is fijn, je kan het veld voelen en het stadion beleven. Afgelopen periode was wel extreem kort, nu hebben we wat langer de tijd gehad, dat is prettig." aldus Daley Blind.

Ook de bondcoach is blij een aantal dagen extra te hebben. "Als je de omstandigheden hier zie of je speelt in Camp Nou, dat is heel verschillend. Het veld valt me erg mee, maar de omgeving is natuurlijk niet die van Juventus."

Het Nederlands Elftal won vorige wedstrijd met 2-0 van de Letten, ook nu telt eigenlijk alleen 3 punten voor de verdediger. "Als je wint, het liefst met mooi spel en veel doelpunten, kunnen we tevreden zijn."

Blind ambassadeur Hartstichting
Daley Blind is ambassadeur geworden van de Nederlandse Hartstichting: "Ik heb mezelf verbonden aan de stichting om mensen te inspireren. Ondanks de klachten aan het hart, dat je toch kan doen wat je wilt. Je verbindt je naam aan de stichting om een voorbeeld te zijn voor velen, maar hoop ook mensen te ondersteunen en te inspireren om zichzelf weer beter te voelen zodat ze dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Het speelt nog wel eens in mijn hoofd. Ik kan er mentaal goed mee omgaan, heb vertrouwen in mijn eigen lichaam en ben positief."