<
>

Flekken: "Het besef dat je deel uitmaakt van zo'n elite selectie, dat is gewoon geweldig"

Mark Flekken meldde zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal en kan nog maar nauwelijks geloven wat hem allemaal overkomt. Een jongensdroom die uitkomt voor de 28-jarige doelman uit Limburg. "Het besef dat je deel uitmaakt van zo’n elite selectie, dat is gewoon geweldig", aldus Flekken.

Voor Flekken is alles nieuw. Zo moest hij zich aan iedereen voorstellen. "Daar ben ik gister wel twee uurtjes mee bezig geweest, voor iedereen binnen was", zegt Flekken met een grote glimlach. "De enige die ik iets beter ken is Guus Til. Daar heb ik een jaartje mee samen gespeeld bij Freiburg. Het maakt het wel iets makkelijker als je al één aanspreekpunt hebt."

Flekken speelde in de jeugdopleiding van Roda JC maar vertrok al op jonge leeftijd naar Duitsland. Na omzwervingen bij Alemannia Aachen, Greuter Fürth en MSV Duisburg staat hij nu onder de lat bij Freiburg. Dit seizoen is hij de eerste doelman en maakt hij een zeer sterke indruk in de Bundesliga.

Van Gaal was in de persconferentie van maandag lyrisch over Flekken en sprak zelfs over een ‘echte Van Gaal-keeper’. De doelman herkent zich wel in de woorden van de bondscoach. "Ik ben een meevoetballende keeper. Ik kan goed overweg met zowel rechts als links en probeer altijd aanspeelbaar te zijn voor de jongens die voor me staan. Ik probeer altijd te helpen en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk ballen tegen te houden als ik op de lijn sta. Dat is prioriteit nummer één."

Het Nederlands elftal speelt de komende interlandperiode tegen Letland en Gibraltar. Of Flekken daadwerkelijk zijn debuut voor Oranje gaat maken is nog maar de vraag. "Het zou mooi zijn. Daar hebben we het nog niet heel concreet over gehad maar het zou heel mooi zijn als bij mijn eerste keer meteen een paar minuutjes mee zou kunnen nemen."