<
>

Van Hanegem: "Je ziet dat Lang beter en beter en beter wordt"

In Willem van Oranje gaat Willem van Hanegem in gesprek met Hans Kraay jr. onder anderen in over het voorkomen van Louis van Gaal, de ontwikkeling van Noa Lang en de keuze van Georginio Wijnaldum voor Paris Saint-Germain.

De selectie van Van Gaal kent twee nieuwe gezichten. Mark Flekken, doelman van SC Freiburg maakt zijn debuut in het keurkops van de bondscoach en dat geldt ook voor Noa Lang, die wekelijks uitblinkt bij Club Brugge. Van Hanegem kan de selectie van Flekken niet zo goed plaatsen. Volgens de oer-Feyenoorder beschikt Oranje over voldoende goede keepers. De uitverkiezing voor Lang kan hij daarentegen beter begrijpen.

"Ik moet eerlijk zeggen: toen ik hem zag spelen bij Ajax zag je dat hij kwaliteit heeft", zegt Van Hanegem. "Toen ging hij naar Club Brugge, en zie je dat hij nog beter en beter en beter wordt. Het verbaast mij niet dat hij is opgenomen in de selectie." Van Hanegem plaatst echter ook een kritische noot als het over Lang gaat. "Hij heeft vorig jaar gekke dingen geschreeuwd op het veld en nu doe hij precies hetzelfde weer. Doe nou gewoon normaal. Laat zien dat je heel goed kan voetballen", wil hij Lang meegeven.

"Het lijken mij verschrikkelijke gasten", zegt Van Hanegem over het sterrenensemble van Paris Saint-Germain waarin Georginio Wijnaldum voorlopig de tweede viool speelt. Wijnaldum is volgens Van Hanegem onomstreden in Oranje. "Je hebt een aantal spelers die een vaste plek hebben. Of ze nou een waardeloze wedstrijd spelen of niet. Die spelen gewoon die interland. Louis heeft zoveel kwaliteit dat hij daar doorheen kijkt."