<
>

Lutsharel Geertruida alsnog opgeroepen voor Jong Oranje

Pro Shots

Bondscoach Erwin van de Looi heeft Lutsharel Geertruida alsnog opgeroepen voor Jong Oranje. De selectie bestaat daardoor nu uit 24 spelers. Van de Looi besloot de verdediger van Feyenoord als extra speler toe te voegen aan zijn groep, voor het geval er iemand afvalt.

Geertruida (21) zat al eerder bij Jong Oranje, maar maakte nog geen speelminuten. De Feyenoorder behoorde begin dit jaar tot de selectie voor de groepsfase van het EK voor spelers onder 21 jaar. Geertruida liep aan het einde van het seizoen een knieblessure op en miste daardoor de eindronde van het toernooi. Hij maakte afgelopen maand zijn rentree bij Feyenoord, maar moest het vooralsnog vooral met invalbeurten doen. Geertruida ging zondag als invaller tegen Vitesse direct na rust in de fout en leidde daarmee de beslissende 2-1 van Loïs Openda in.

Jong Oranje begon de kwalificatie voor het EK 2023 met een overwinning op Moldavië (3-0). De ploeg van Van de Looi speelt vrijdag in Lausanne tegen de beloften van Zwitserland en ontvangt vier dagen later Jong Wales in Nijmegen.

Vrijdag is Jong Zwitserland – Jong Oranje live om 19:00 uur (vanaf 18:15 uur voorbeschouwing) te zien op ESPN.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.