<
>

Memphis: "Tuurlijk heb ik geen spijt van Barcelona, hoe kan je dat nou vragen"

Memphis Depay keert na een roerige periode bij zijn club FC Barcelona terug bij het Nederlands Elftal. Bij Barcelona zijn alle ogen gericht op Memphis. Mede door de vele blessures van andere aanvallers van Barcelona, moest Memphis de afgelopen periode voorin de kar trekken. De ploeg van trainer Ronald Koeman (die behoorlijk onder druk staat) is niet meer te vergelijken met het Barcelona van voorgaande jaren. Waar het vroeger nog de vraag was met hoeveel Barça gingen winnen, is het nu de vraag òf Barça gaat winnen. In de laatste zes wedstrijden werd slechts één keer gewonnen. Bij Oranje kan Memphis enigszins bijkomen, want de interlands met Letland en Gibraltar zijn nou niet bepaald de moeilijkste.

"Ik ben gelukkig om me hier weer te melden. We hebben het tegen Turkije in de vorige periode goed afgesloten", aldus Memphis voor de camera van ESPN. "Dat het minder goed gaat bij Barcelona is duidelijk. Ondanks de resultaten ben ik daar super happy. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Barcelona. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen, dus alles ligt nog open." Memphis raakt niet snel in paniek en is blij dat hij veel wedstrijden gespeeld heeft, maar geeft aan dat hij het ook zwaar heeft gehad. "Iedereen doet paniekerig, maar het heeft tijd nodig. Ik maak me geen zorgen, mijn gevoel is goed en ik denk dat alles nog gaat omdraaien."

Bondscoach Louis van Gaal gaf op de persconferentie aan na te denken over het uitproberen van een nieuw spelsysteem. Maar volgens Memphis is dat nergens voor nodig. "Ik ben geen trainer, maar als je het resultaat van vorige keer ziet, waarom zou je dan wat nieuws proberen in de WK-kwalificatie. Ik wil gewoon genieten."

Ook zijn er weer nieuwe gezichten bij Oranje en Memphis kan dat wel waarderen. "Ik geniet van spelers zoals Noa Lang. Hij heeft bijzondere talenten. Hij laat het nu zien en je ziet dat dat beloond wordt."