<
>

Van Hanegem looft 'sociaal werker': "Iedereen wil hem in zijn elftal hebben"

Willem van Hanegem heeft zich lovend uitgelaten over PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré. Van Hanegem geeft te kennen dat iedere trainer hem graag in zijn team zou willen hebben.

“Een hele goede, bruikbare speler, die nog beter en beter gaat worden”, zo laat Van Hanegem optekenen in gesprek met Hans Kraay Jr. “Als je gaat letten op de hele goede spelers, dan kom je tot de conclusie dat ook zij vrij regelmatig een bal verkeerd spelen. Dat zit in hun spel opgesloten”

"Het is heel makkelijk om te zeggen 'wat een koekenbakker'"

De 23-jarige Sangaré wordt verweten vaak balverlies te leiden. Volgens Van Hanegem is dat logisch, aangezien hij zich vaak in drukke situaties bevindt. “Mensen zeggen dan: ‘hij pakt de bal af maar levert hem ook meteen weer terug in dus hij is een ‘sociaal werker’ lijkt het dan, maar dat is helemaal niet zo. Je ziet soms dat die jongen heus wel kan voetballen. Het is heel makkelijk om te zeggen ‘wat een koekenbakker’ en soms gaat het wel eens fout. Bij hem misschien meer dan bij een ander, maar dat komt ook door de positie waarop hij speelt.”

Fraai doelpunt

Sangaré, die niet bekend staat als een doelpuntenmaker, opende gisterenavond op zeer fraaie wijze de score in de 82ste minuut. Van Hanegem: “Wat hij gisteren (tegen Sparta, red.) deed. Als je helemaal niet kan voetballen, dan zit je ineens in de knoop als je die beweging maakt. En hij schoot hem ook nog goed binnen.” Ook midweeks in de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz was de middenvelder trefzeker.