<
>

Zlatan mist topper en interlands Zweden

Zlatan Ibrahimovic wordt morgen 40. Soccrates Images

Zlatan Ibrahimovic moet zich afmelden voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden van Zweden. Volgens trainer Stefano Pioli van AC Milan is de Zweedse spits nog steeds geblesseerd. "Hij gebruikt de interlandperiode om te herstellen", zei Pioli een dag voor het competitieduel met Atalanta Bergamo.

Ibrahimovic ontbreekt op zijn 40e verjaardag in de selectie van Milan. De Zweed kwam dit seizoen pas één keer in actie, op 12 september tegen Lazio. Als invaller maakte Ibrahimovic toen zijn rentree na een knieblessure, die hem deelname aan het EK kostte. De oud-Ajacied luisterde zijn terugkeer op het veld op met een doelpunt (2-0), maar hij hield daar ook achillespeesklachten aan over. De Zweedse bondscoach Janne Andersson riep Ibrahimovic desondanks op voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kosovo en Montenegro. Pioli liet zaterdag echter weten dat zijn spits in Milaan blijft.

"'Ibra' zit niet bij de selectie tegen Atalanta. Het gaat wel beter met hem", aldus de trainer. "Ik weet niet hoe lang hij doorgaat met voetballen. Als je kijkt naar zijn enthousiasme en instelling, zou ik zeggen dat hij voor altijd kan blijven spelen. Maar zijn lichaam is zijn gids. Als ik hem een cadeau zou mogen geven, zou ik ervoor zorgen dat hij zijn carrière zo lang mogelijk kan rekken."

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.