<
>

Lang en Flekken maken debuut in selectie Oranje

Louis van Gaal heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijden tegen Letland en Gibraltar. De WK-kwalificatiewedstrijden worden op 8 en 11 oktober gespeeld. Van Gaal heeft in die selectie plaats voor Noa Lang en Mark Flekken, die hun debuut maken in de selectie van Oranje. De overige namen zijn bekend en hoorden al eerder bij de groep. Luuk de Jong keert wel terug nadat hij zich vorige keer niet hoefde te melden. Nederland staat eerste in de poule, maar heeft hetzelfde aantal punten als Noorwegen en slechts twee punten meer dan Turkije.

Noa Lang

Noa Lang (22) speelt sinds 2020 voor Club Brugge en ontwikkelt zich stormachtig in België. De aanvaller maakte de overstap van Ajax naar Brugge en werd in zijn eerste seizoen meteen gekozen tot belofte van het jaar n de Belgische voetbalcompetitie. Ook dit seizoen is Lang weer goed begonnen. In de twaalf wedstrijden die hij tot nu toe speelde was hij goed voor vier doelpunten en vier assists.

Mark Flekken

Mark Flekken (28) is sinds 2018 doelman van SC Freiburg en heeft zich in de kijker gespeeld door sterke optredens in de Bundesliga. De doelman koos al op jonge leeftijd voor de Duitse competities en speelde al voor Alemannia Aachen, SpVgg Greuther Fürth en MSV Duisburg. Vorig seizoen eindigde Flekken op een keurige tiende plek met Freiburg en op dit moment staat de Zuid-Duitse club zelfs op een vijfde plaats.

Van Gaal laat via de KNVB weten waarom hij voor de debutanten kiest: “Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler."

"We hebben in deze selectie vier keepers opgenomen. Mark Flekken is nieuw ten opzichte van de vorige keer. Ik wil hem graag zien om een goed beeld van hem te krijgen. In de Bundesliga laat hij goede dingen zien.”