<
>

Telstar en FC Volendam spelen derby in regenboogtenues

In het weekeinde na de internationale Coming Out Day (11 oktober) wordt op de Nederlandse voetbalvelden de boodschap uitgedragen dat "iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden". Dit gebeurt in een samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN in het kader van de All Together Challenge.

Telstar en FC Volendam dragen op vrijdag 15 oktober in de onderlinge derby regenboogshirts. Algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar en vicevoorzitter Jan Smit van Volendam presenteerden de shirts in een video samen met Louis van Gaal, die vorige week eenmalig op de bank zat bij Telstar. "Of ik kom kijken? Ik zou wel willen, maar ik heb dan net een interlandserie achter de rug", zegt de bondscoach van Oranje tegen de Volendamse zanger. "Ik weet niet hoe ik er dan voor sta."

De KNVB roept alle amateurclubs op om mee te doen aan de All Together Challenge. In het betaalde voetbal staan bij de wedstrijden op 15, 16 en 17 oktober hoekvlaggen in de regenboogkleuren en de scheidsrechters hebben een regenboogspeldje op hun tenue. Alle aanvoerders dragen een band met de tekst OneLove. "Het is een boodschap die helaas bijzonder actueel en noodzakelijk is", aldus de KNVB. ESPN laat de regenboog terugkomen in de microfoons, speldjes en tv-uitingen.