<
>

Ervaringsdeskundige Ramalho voorziet zwaar duel tegen Sturm Graz

PSV speelt donderdag in de Europa League tegen Sturm Graz. André Ramalho kent de aanstaande tegenstander goed en verwacht een lastig duel. “Ik heb wat ervaring tegen ze. Alleen al dit jaar speelde ik vier keer tegen ze.” Salzburg won drie van die vier ontmoetingen met Sturm Graz.

Uiteindelijk werd Ramalho met zijn club de kampioen van Oostenrijk. Sturm Graz eindigde na de play-offs op plek drie. “Ze waren het afgelopen seizoen goed en trekken dat nu door. We kunnen een lastige wedstrijd verwachten.”

Goede flow
De Braziliaanse verdediger verruilde deze zomer Red Bull Salzburg voor PSV. Hij heeft Oostenrijk nog niet helemaal achter zich gelaten en volgt de competitie dan ook nog steeds. “Ik zie dat Sturm Graz in een goede flow zit. De club won pas geleden nog een belangrijke wedstrijd tegen Rapid Wien. Uit met 0-3 Dat is niet makkelijk.”

De laatste uitslagen liegen er inderdaad niet om, want voor die 0-3 zege op Rapid Wien won Sturm Graz in de competitie ook al met 5-0 van WSG Tirol. In de beker versloeg de tegenstander van PSV tussendoor ook nog VfB Hohenems met 0-4, maar dat was geen verrassing aangezien die club op het derde niveau uitkomt in Oostenrijk.

Mede door de overwinningen op Rapid Wien en WSG Tirol staat Sturm Graz nu op de tweede plaats in Oostenrijkse Bundesliga. De club heeft twintig punten binnengesleept in de eerste negen duels. De achterstand op koploper RB Salzburg is zeven punten, want Ramalho zijn oude club won tot nu toe alle competitiewedstrijden.

Knokken
Ramalho herinnert zich de wedstrijden met Sturm Graz nog goed. “Ik weet dat ze er echt voor knokken. Ze zetten hoog druk. Gegenpressing zeggen we in het Duits. Ze doen dat goed en spelen met hoge intensiteit. En ze knokken er dus echt voor. Dat is wat ik heb ervaren. Het was altijd zwaar.” Toch kijkt de verdediger met goede moed naar het duel van aanstaande donderdag. “Als we er met de juiste instelling heen gaan, dan kunnen we winnen.”

Dode spelmomenten
Bij Red Bull Salzburg had Ramalho het met zijn team tegen Sturm Graz erg lastig tijdens dode spelmomenten. “Klopt, bij Salzburg kregen we op die manier wat goals tegen”, vertelt de Braziliaan. “We moeten daar echt mee oppassen. Ze hebben altijd een idee bij corners, inworpen of vrije trappen. Dus we moeten in al die situaties oppassen.”