<
>

Tannane uit selectie gezet: "Niet het gevoel dat hij een prestatie kan leveren"

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft Oussama Tannane uit de wedstrijdselectie gezet voor het Europese duel met Stade Rennais donderdag en het duel met Feyenoord van aanstaande zondag

“Tannane is op dit moment geen basisspeler voor mij. Als ik terugkijk op de laatste tijd is hij niet gefocust genoeg voor een rol in de selectie. Het is geen makkelijke beslissing. Iedereen is fit en ik heb spelers nodig die gefocust zijn op hun taak. Ik heb niet het gevoel dat hij dat is en dat hij een prestatie kan leveren.” Dat verklaarde Letsch op de persconferentie in aanloop naar de Europese ontmoeting. Volgende week bekijkt Letsch of de aanvaller terug kan keren in de selectie van de Arnhemmers.

Letsch en Tannane hebben al sinds de start van de voorbereiding een moeilijke relatie. De Marokkaan wilde afgelopen zomer graag een transfer maken, maar de gewenste aanbieding kwam niet binnen. In de voorbereiding kwam de 27-jarige aanvaller al nauwelijks tot minuten.

Een vertrek van Tannane bleef uit waardoor Vitesse en Letsch met hem verder moesten. De aanvaller komt echter maar zelden in de plannen van de Duitse trainer voor. Afgelopen weekend tegen Fortuna bleef Tannane negentig minuten op de bank. Letsch verklaarde achteraf het gevoel te hebben dat Tannane het team op dat moment niet kon helpen.