<
>

LIVE: Guus Til brengt Feyenoord met het hoofd op 3-3

Soccrates

Feyenoord staat na 80 minuten op een 3-3 stand tegen N.E.C. Guus Til kopte de ploeg van Arne Slot uit een corner op 3-3.

Feyenoord staat na 75 minuten op achterstand tegen N.E.C. Calvin Verdonk was pas net in het veld, maar schoot meteen met scherp. De oud-speler van Feyenoord kwam in het veld voor Magnus Mattsson en haalde met succes uit in de lange hoek: 2-3.

De Rotterdammers gaan rusten met een 2-2 stand. Cas Odenthal zorgde vlak voor rust voor de 2-2, nadat Édgar Barreto goed druk bleef zetten in de hoek. Zijn voorzet kwam terecht bij Jonathan Okita, die voor de tweede keer een assist gaf.

Feyenoord staat na een half uur op een 2-1 voorsprong. De Deense Magnus Mattsson zorgde na 31 minuten voor de 2-1 tegen de Rotterdammers. De Deen stond aan het einde van een mooie aanval die via Lasse Schöne werd opgezet, met Jonathan Okita als aangever op de Deen, die mooi uithaalde in de lange hoek. Het was zijn eerste treffer voor de Nijmeegse ploeg.

De Rotterdammers staan binnen het kwartier op voorsprong tegen N.E.C. Scheidsrechter Joey Kooij kende een strafschop toe toen Mattijs Branderhorst Guus Til naar de grond haalde. Orkün Kökçü benutte het toegekende buitenkansje: 1-0. Luis Sinisterra zorgde in de 17de minuut voor een verdubbeling van de score. Na een fabelachtige pass van Marcos Senesi zorgde de Colombiaan makkelijk voor 2-0.

Feyenoord begint met Lutsharel Geertruida in de Eredivisie-wedstrijd tegen N.E.C. De Rotterdammers kunnen bij winst de derde plaats overnemen van PSV, dat eerder op de zaterdag met 2-1 verloor op bezoek bij Willem II.

Feyenoord-coach Arne Slot moest een wijziging op de rechtsbackpositie doorvoeren vanwege de blessure van Marcus Holmgren Pedersen. Verder begint de club uit Rotterdam-Zuid met dezelfde tien namen als die woensdag speelden tegen sc Heerenveen.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra.

Bij N.E.C. is er geen basisplaats voor Ali Akman. De Turkse spits die de Nijmegenaren zes punten bezorgde tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo begint tegen de Rotterdammers op de bank. Basisplaatsen zijn er weer voor Jordy Bruijn en Magnus Mattsson.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Barreto, Odenthal, El Karouani; Schöne, Bruijn, Mattsson; Tavsan, Okita.