<
>

LIVE: Mazraoui heeft zijn goal te pakken: 3-0

Mazraoui heeft zijn doelpunt te pakken

Hij was er al een aantal keer dichtbij, maar Noussair Mazraoui heeft nu toch zijn doelpunt te pakken. De Marokkaan krijgt een fraai balletje van Martinez en schiet even fraai raak met een volley.

Antony schiet Ajax fraai naar de 2-0

2-0! Groningen probeert een keertje uit te breken, maar raakt de bal kwijt. Ajax is razendsnel in de omschakeling via Berghuis. Hij passt de bal op Antony, De Braziliaan komt naar binnen en schiet heerlijk raak in de verre hoek. Weer een mooi moment voor de man die deze week te horen kreeg dat hij is geselecteerd voor het nationale elftal van Brazilië.

Álvarez kopt Ajax op 1-0

Steven Berghuis neemt een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. In eerste instantie kan Leeuwenburgh de bal wegboksen, maar de bal komt weer bij Berhghuis terecht. Hij geeft hem weer voor en vindt dit keer Edson Álvarez die de 1-0 binnenkopt.

Ajax ongewijzigd, Te Wierik ontbreekt bij Groningen

Ajax begint vanavond ongewijzigd tegen FC Groningen. Dat betekent dat Steven Berghuis weer achter de spits speelt en Daley Blind linksback is. Bij de Amsterdammers keert Davy Klaassen terug op de bank na zijn blessure.

Bij FC Groningen zijn er wel wijzigingen in het team. De ploeg van trainer Danny Buijs kreeg tegen Vitesse twee rode kaarten. Hoewel de rode kaart van Mike te Wierik werd kwijtgescholden, is de aanvoerder er toch niet bij vanavond. Hij kampt met een blessure. De rode kaart van Daniël van Kaam is wel gewoon blijven staan en hij is er dus logischerwijs ook niet bij. Ook Bart van Hintum ontbreekt bij Groningen, de linksback zit niet bij de selectie.

De volledige opstelling van Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Gravenberch, Berghuis, Antony, Haller, Tadic

De volledige opstelling van FC Groningen: Leeuwenburgh, El Hankouri, Dankerlui, Dammers, Kasanwirjo, Kalley, Ngonge, Suslov, Sverko, Abraham, Strand Larsen

Ajax - FC Groningen is nu live te zien op ESPN 2