<
>

Nederlander brengt Ajax-opponent Beşiktaş nederlaag toe

Pro Shots

Beşiktaş JK heeft een slechte generale voor de Champions League-ontmoeting met Ajax van dinsdag. De ploeg van Sergen Yalçın ging bij Altay uit Izmir met 2-1 onderuit. De Nederlander Leandro Kappel was met een doelpunt en een assist de man of the match voor de promovendus.

Altay promoveerde afgelopen seizoen in de Lig 1 naar het hoogste niveau van Turkije en daarin was Kappel belangrijk met zeven doelpunten. Tegen Beşiktaş maakte de Amsterdammer, die in de jeugd van Ajax speelde, zijn tweede van het seizoen op het hoogste niveau van Turkije. Ook was de 31-jarige Amsterdammer aangever op de 2-1 van Daouadu Bamba.

Altay overstijgt de ploeg uit Istanbul als nummer één van de Turkse competitie. Beşiktaş won dit seizoen vijf keer en leidde tegen Altay zijn tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Yalçın, met oud-Feyenoorder Oğuzhan Özyakup en oud-PSV'er Atiba Hutchinson in de gelederen, kan dit weekend door vijf ploegen worden ingehaald op de ranglijst. De ploeg kampt met veel blessures.