<
>

Bond onderzoekt video van vice-president Suriname die geld uitdeelt

twitter Jon Arnold

De tuchtcommissie van de CONCAFAF heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een viraal filmpje van Inter Moengotapoe-eigenaar Ronnie Brunswijk. Op de video is te zien is hoe de Surinaams vice-president zonder shirt geld uitdeelt aan spelers van tegenstander CD Olimpia.

Inter Moengotapoe verloor dinsdag de heenwedstrijd van de achtste finales in de CONCAFAF League in eigen huis met 0-6. Brunswijk kreeg bij het verlaten van de kleedkamer een Olimpia-shirt cadeau.

"We zijn zeer bezorgd over de inhoud van een video die circuleert in de sociale media en die mogelijke integriteitskwesties rond de CONCAFAF League wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia aan de orde stelt", zo stelt een verklaring. "De zaak wordt doorverwezen naar de Disciplinaire Commissie van de CONCAFAF, die een formeel onderzoek zal instellen. Een nieuwe update zal worden verstrekt wanneer dat proces is voltooid."

Brunswijk zich van geen kwaad bewust

Brunswijk zelf meent dat hij niets verkeerds heeft gedaan. ,"Ik vind dat de Hondurese club geweldig goed gevoetbald heeft en als oudste speler heb ik de spelers beloond", zegt hij tegen de Surinaamse website StarNieuws. "Dat heb ik eerste overlegd et de manager van de club, die het goed vond. Ik heb elke speler 100 dollar gegeven, 33 personen."

Het onderzoek van de CONCACAF baart hem dan ook geen zorgen. "Door het coronavirus hebben wij anderhalf jaar geen wedstrijden kunnen houden en ik ben dankbaar dat Olimpia naar Suriname wilde komen. Ik heb mijn dankbaarheid getoond en weet niet wie het gefilmd heeft en op sociale media heeft geplaatst."

Brunswijk heeft naar eigen zeggen de keeper van de tegenstander het dubbele bedrag gedoneerd, omdat hij zijn doel schoon hield. "Ik zie niks verkeerds in dat ik mijn dankbaarheid op deze manier heb getoond."

Oudste speler ooit

Brunswijk kwam volop in het nieuws toen hij in het Franklin Essed Stadion in Paramaribo in de basisopstelling stond. Brunswijk werd met zijn 60 jaar de oudste speler die in een internationale clubcompetitie speelde. De eigenaar van de club promoveerde zichzelf ook tot aanvoerder.

De Surinaams vice-president speelde 54 minuten en begon in de aanval naast zijn zoon, Damian Brunswijk, die 29 minuten speelde voordat hij werd vervangen. Hondurese media bekritiseerden Inter's beslissing om met Ronnie Brunswijk te spelen en beschouwden het als respectloos.

Daar heeft hij geen boodschap aan. "Zolang ik mij nog fit voel, zal ik blijven voetballen." De return tussen Inter Moengotapoe en Olimpia wordt gespeeld op 28 september in San Pedro Sula.