<
>

Dat ene woord - Feyenoord deel 4: "Hoe slecht zijn wij? Vijf wedstrijden, 1 goal!"

In Aflevering 4: “Europa” van 'Dat ene woord – Feyenoord' staat de Europese overwintering van de club op het spel. Het is alles of niks, en dat is te merken. In de 9-delige serie op Disney+ loopt de spanning op tot het kookpunt, en niet iedereen heeft zichzelf nog onder controle. Maar… overal zijn de camera’s bij.

Feyenoord – Dinamo Zagreb. Bij een zege kan Feyenoord overwinteren. De technische staf heeft iedereen nodig. Assistent-trainer Cor Pot zegt in het medisch overleg: “Malacia moet morgen spelen, anders hebben we echt een probleem. Dit gaat om heel veel geld, voor de club ook.” Stijn Vandenbroucke, coördinator medische staf, countert meteen: “Tyrell is ook heel veel geld waard he. Ik wil niet dat ie kapot gaat.” Aan Dick Advocaat de lastige taak om een knoop door te hakken, en in aflevering 4 zie je hoe De Kleine Generaal dat op geheel eigen wijze doet.

Advocaat neemt natuurlijk ook het woord bij de wedstrijdbespreking. De tactiek staat op een grote projector, en Advocaat wijst op de gevaarlijke spits van Zagreb. “Bij dit soort spelers moet je gelijk bij de aanname er bovenop kletsen. Niet schoppen, maar wel laten voelen dat je er bent.”

Pratto

Ondertussen zoekt Feyenoord een nieuwe spits. Cor Pot pakt zijn computer erbij. “Ik zie hem nu voor het eerst. Het is een sterke speler, die een doelpunt kan maken. Hij speelt in een grote competitie in Argentinië, bij River Plate. Strafschop kan ie ook nemen.” Frank Arnesen vult aan: “Dick en ik hebben het er over gehad: hij wil graag een spits erbij. Kijk dat is em, deze. Hij lijkt wel een Viking.” Ze weten dan nog niet dat Lucas Pratto bepaald geen grote indruk zal maken in de Kuip…

Marsman ontploft

'Dat ene woord – Feyenoord' maakt van De Kuip je eigen woonkamer. Elk hoekje komt in beeld en niets is nog geheim. We zitten aan tafel bij de onderhandelingen met de vader van Marcos Senesi, over een nieuw contract voor de Argentijn. We zitten naast Advocaat in de dug-out waar hij duidelijk hoorbaar aan het foeteren is op Jorgensen. In de rust van Wolfsberger- Feyenoord voegt Advocaat nog toe: “Zij krijgen 1 kans, wat niet eens een kans is, waar we als een slap stel klootzakken staan te verdedigen.”

Feyenoord verliest het duel in Oostenrijk en is uitgeschakeld in Europa. Marsman die nog altijd de geblesseerde Bijlow vervangt, ontploft in de kleedkamer. Hij schopt tegen de deur, gooit woedend zijn bidon weg en schreeuwt: “Hoe slecht zijn wij?!? Vijf wedstrijden, 1 goal!” Advocaat moet alles uit de kast halen om zn keeper weer rustig te krijgen: “Houd je bek, maak de boel niet gek! Rustig.”

In 'Dat ene woord – Feyenoord' beleef je de club zoals nooit eerder vertoond.

Dat ene woord – Feyenoord De eerste aflevering van de 9-delige serie is sinds 1 september 2021 exclusief te zien op Disney+. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering. 'Dat ene woord – Feyenoord' wordt geproduceerd door Lusus Media, in samenwerking met ESPN.