<
>

Opnieuw pijnlijke avond voor Koeman en Barcelona

ANP

Barcelona heeft in de Spaanse competitie twee punten verspeeld tegen Granada. In Camp Nou kwam de thuisclub niet verder dan 1-1. Pas in de slotminuten wist de formatie van trainer Ronald Koeman een nederlaag te voorkomen. En dus zal de druk op Koeman toenemen. Barcelona verloor vorige week thuis in de Champions League van Bayern München (0-3).

Vergeleken met het vorige duel in de competitie had trainer Ronald Koeman vier andere verdedigers opgesteld. Domingos Duarte kon daarvan al na een minuut of 2 profiteren door Granada op 0-1 te zetten. De Portugees kon vrijstaand inkoppen, na een voorzet van Sergio Escudero.

In de 10e minuut was Jorge Molina dichtbij de 0-2, maar de aanvoerder schoot in kansrijke positie net over het doel van Marc-André ter Stegen.

Daarna kreeg Barcelona een overwicht, maar dat resulteerde in het restant van de eerste helft slechts in een inzet op de paal van Sergi Roberto. Na de hervatting was Luuk de Jong in eerste instantie dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopte over. Ronald Araújo slaagde er in de 90e minuut wel in met het hoofd te scoren.

Frenkie de Jong en Memphis Depay waren basisspelers bij Barcelona. Luuk de Jong viel meteen na rust in.