<
>

Mwene onzeker voor topper tegen Feyenoord

Pro Shots

PSV kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vermoedelijk niet beschikken over Philipp Mwene. De rechterverdediger ontbrak zaterdag op sportcomplex De Herdgang tijdens de afsluitende training.

Mwene was donderdag in de eerste groepswedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League (2-2) nog basisspeler. De Oostenrijker ging toen halverwege de tweede helft naar de kant. Als Mwene niet kan spelen tegen Feyenoord, is Jordan Teze de meest logische vervanger als rechtsback. De voormalig jeugdinternational is dit seizoen zijn plek in de basis kwijtgeraakt.

Ibrahim Sangaré kan wegens een liesblessure zondag ook niet meedoen. De Ivoriaan miste ook al de voorbije twee duels met AZ en Sociedad.

Geen probleem

Trainer Roger Schmidt heeft verder de beschikking over zijn vaste basisteam. "We hebben vaker met zo'n druk schema te maken gehad. Het is geen probleem voor ons", zei de Duitser zaterdag. "We hebben zondag een goed uitgeruste ploeg om thuis het beste van onszelf te laten zien."

Schmidt vindt dat Feyenoord beter is dan vorig seizoen. PSV kwam toen in het Philips-stadion niet verder dan een gelijkspel (1-1). "Ze hebben een duidelijk idee van spelen. Ze kunnen de boel gesloten houden en hebben offensief een aantal goede spelers."

PSV is na vier speelronden koploper in de Eredivisie met 12 punten, Feyenoord heeft na drie duels 6 punten.