<
>

Vicepresident van FC Barcelona: ''geen sprake van ontslag Koeman''

Pro Shots

Eduard Romeu, de vicepresident van FC Barcelona, zegt dat er geen sprake is van een ontslag van Ronald Koeman. Romeu ontkent ook dat de club te weinig geld heeft om de trainer te ontslaan als ze dat wel hadden gewild.

De 3-0 verliespartij tegen Bayern München van afgelopen dinsdag, zorgde ervoor dat er weer volop werd gespeculeerd over de toekomst van Koeman. Deze zomer was dat ook al het geval toen de Joan Laporta, de president van Barcelona, openlijk twijfelde over de toekomst van de Nederlander bij de club.

Uiteindelijk overleefde Koeman die 'periode van reflectie', zoals Laporta die periode zelf noemde en mocht hij dit seizoen aanblijven. Bronnen melden aan ESPN dat Laporta vooral geen goede alternatieven kon vinden en dat Koeman daarom ook dit seizoen trainer blijft van Barça.

'Laporta praat te veel'

De zware nederlaag tegen Bayern en een interview van Koeman waarin hij aangeeft dat Laporta ‘te veel praat’ zorgen er in Spanje echter voor dat er in de media veel wordt geschreven over de toekomst van Koeman.

''We hebben het niet besproken en het gaat ook niet om het geld'', aldus Romeu. ''Er is op dit moment geen sprake van een ontslag. Koeman is een goed mens. De president en het bestuur steunen hem. Het is bekend dat we door een lastige tijd gaan waarin we het team moeten herbouwen. We hadden het verlies tegen Bayern daarom ook wel ingecalculeerd. Het was de slechtste tegenstander die we konden treffen, op het slechtste moment. We hadden veel geblesseerde spelers, speelden tegen een team dat heel erg ingespeeld is op elkaar, we kwamen net van interlandperiode af. Natuurlijk maakt het verlies ons kwaad, maar het kon door deze omstandigheden wel gebeuren.''

Zowel Laporta als Koeman benadrukken maar al te graag hoe goed hun relatie is, maar toch lijkt dat niet het geval te zijn. Laporta gaf in een interview aan dat Koeman ’Sommige aspecten nog niet onder controle heeft’, Koeman gaf op zijn beurt aan dat de president van Barcelona ‘te veel met de media praat.’ Ook zou de oud-bondscoach van het Nederlands elftal ontevreden zijn over de manier waarop hij deze zomer is behandeld, toen de club openlijk twijfelde over zijn toekomst

Cruijff moest bestuur kalmeren

Het contract van Koeman loopt nog tot de volgende zomer en Laporta wil geen overhaaste beslissingen maken. Het is sowieso nog nooit onder zijn bewind voorgekomen dat er een trainer voor het einde van een seizoen de laan uit wordt gestuurd.

Het bestuur van Barcelona is er echter nog niet gerust op. De zware nederlaag tegen de Rekordmeister heeft het vertrouwen dat Koeman heeft geen goed gedaan. Jordi Cruijff, adviseur bij de club, heeft het bestuur wat gekalmeerd en ze verteld dat ze de prestatie in perspectief moeten zien.

Joan Laporta is nog altijd groot fan van het Duitse trainersgilde. Julian Nagelsmann (Bayern München) en Hansi Flick (Duitse nationale elftal) hebben echter allebei net een nieuwe baan en zijn daarom geen alternatief voor Koeman. De naam van Xavi Hernandez zingt ook nog altijd rond bij het Camp Nou. De legendarische middenvelder van Barcelona zit echter nog prima op zijn plek bij Al-Sadd in Qatar. Tot slot heeft ook Jordi Cruijff nog een favoriet, mocht Koeman vertrekken. Hij ziet in België-trainer Roberto Martinez een ideale opvolger. Hij heeft echter aangegeven sowieso met België naar het WK van 2022 te willen.