<
>

LIVE: Standaardsituatie is AZ weer te machtig: 2-2

ANP

Gelijkmaker Randers uit vrije trap

Weer komt Randers op gelijke hoogte en dat gebeurt weer via een vrije trap. AZ speelt eigenlijk heel goed de tweede helft, maar is kwetsbaar bij de standaardsituaties van Randers. Dit keer kan Simon Graves tussen twee verdedigers van AZ koppen en zijn kopbal verdwijnt in het doel van AZ voor de 2-2.

Pavlidis zet AZ nu weer op voorsprong

Heerlijke eerste helft deze wedstrijd, want Vangelis Pavlidis heeft AZ weer op voorsprong gezet. Jesper Karlsson geeft een goede scherpe voorzet die richting het doel wordt gekopt door Pavlidis. In eerste instantie kan de doelman van Randers, Patrik Carlgren, nog redding brengen maar in de rebound schiet de Griek toch de 2-1 voor AZ binnen.

Het is alweer 1-1

Lang heeft AZ niet van de voorsprong kunnen genieten want drie minuten na de 1-0 kopt Simon Piesinger de 1-1 binnen. Bruno Martins Indi kan een vrije trap niet goed verwerken waardoor Piesinger van dichtbij kan binnenkoppen.

Clasie schiet lekker binnen

Het is 1-0 voor AZ! Albert Gudmundsson behoudt het overzicht, legt de bal goed terug op de zestien op de instormende Jordy Clasie. De 30-jarige middenvelder drukt lekker af en zat AZ op voorsprong!

AZ met Gudmundsson in de basis

AZ speelt om 21.00 tegen het Deense Randers FC in het kader van de Conference League. Trainer Pascal Jansen wijzigt zijn team op één positie ten opzichte van het duel met PSV van afgelopen zaterdag. Albert Gudmundsson krijgt rechtsvoorin de voorkeur boven Zakaria Aboukhlal.

Verder speelt AZ dus met de vertrouwde namen: Peter Vindahl-Jensen staat op doel. De verdediging bestaat uit aanvoerder Owen Wijndal, Bruno Martins Indi, Pantelis Hatzidiakos en Aslak Fonn Witry.

De middenvelders zijn Jordy Clasie, Dani de Wit en Fredrik Midtsjø. En tot slot de drie aanvallers van AZ: Jesper Karlsson, Vangelis Pavlidis en dus Albert Gudmundsson.

Randers FC - AZ is nu live te zien op ESPN.