<
>

LIVE: Gakpo zorgt voor 2-2 na geweldige Götze

Pro Shots

PSV staat 10 minuten na rust weer op gelijke hoogte. Cody Gakpo maakte een geweldige assist van Mario Götze af. De Duitser tikte twee Spanjaarden door de benen om vervolgens een assist op maat af te leveren. Gakpo bleef koelbloedig voor doel en zorgde voor de 2-2.

PSV ging kort aan de leiding in het Europa League-duel met Real Sociedad, maar al snel stond de ploeg van Roger Schmidt op achterstand. Mario Götze zette de Eindhovenaren na 31 minuten spelen op voorsprong. Noni Madueke maakte een actie op links en zijn voorzet kon niet echt worden weggewerkt door de Spanjaarden. Götze zette PSV van dichtbij op voorsprong. Toch duurde die niet lang. In de eerstvolgende aanval over de rechterkant belandde via Joseba Zaldúa bij de Belg Adnan Januzaj, die makkelijk afrondde: 1-1. Vijf minuten na de goal van Götze was het Alexander Isak die de Spaanse ploeg op voorsprong zette. De Zweed reageerde heel attent op een voorzet van de rechterflank, waar Philipp Max het heel lastig had. Opnieuw was Zaldúa aangever.

PSV is goed begonnen aan de wedstrijd in de Europa League tegen Real Sociedad, waarbij David Silva last-minute geblesseerd moest afhaken. De ploeg van Roger Schmidt kreeg via Noni Madueke een aardige mogelijkheid, maar zijn schot ging net voorlangs. Ook Eran Zahavi testte al eens het doel van de Spanjaarden.

PSV begint zijn campagne in het hoofdtoernooi van de Europa League met dezelfde namen als tegen AZ. Dat betekent dat Olivier Boscagli op het middenveld staat naast Marco van Ginkel. De Eindhovenaren spelen in eigen huis tegen Real Sociedad, de nummer vier van de Spaanse La Liga.

Armando Obispo staat naast André Ramalho in het hart van de verdediging. Carlos Vinícius en Maximiliano Romero zitten op de bank. De Argentijn keert terug. De Braziliaan zit voor het eerst op de bank.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Boscagli, Van Ginkel; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi.

Alexander Isak start in de spits bij Sociedad. De oud-Willem II-speler heeft Mikel Oyarzabal naast zich in een 4-4-2-opstelling.

Opstelling Real Sociedad: Remiro; Zaldúa, Elustondo, Le Normand, Munoz; Januzaj, Zubimendi, Merino, David Silva; Oyarzabal, Isak.