<
>

FC Groningen onderzoekt deelname aan Eredivisie Vrouwen

Pro Shots

FC Groningen onderzoekt de mogelijkheden om een eigen vrouwenvoetbalafdeling op te zetten. De club heeft plannen om te gaan meedoen aan de Eredivisie Vrouwen, de competitie die nu uit negen ploegen bestaat, en wil dan ook een vrouwen- en meidenopleiding beginnen. "Richting het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023 willen we inzichtelijk hebben wat er voor nodig is een vrouwenvoetbalafdeling op te starten", zegt algemeen directeur Wouter Gudde.

FC Groningen heeft Valerie Overkamp aangesteld als projectleider van het haalbaarheidsonderzoek. De 26-jarige Overkamp zette eerder een regionaal team op voor talentvolle voetbalsters uit de regio's Twente en Salland. Ze gaat onder meer onderzoeken hoe andere betaaldvoetbalclubs hun vrouwenafdeling hebben opgezet.

"Vrouwenvoetbal is mondiaal één van de hardst groeiende sporten", zegt Gudde. "In het achterland van FC Groningen hebben jonge meiden geen rolmodellen. Wij willen talent inspireren en laten groeien, ook meisjes die dromen van een professionele voetbalcarrière. Wij willen ze die kansen gaan bieden, maar we willen dit wel op een duurzame manier doen. Hiervoor is het nodig dat we goed onderzoek doen naar welke voorwaarden noodzakelijk zijn."

De Eredivisie Vrouwen bestaat dit seizoen uit FC Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, PEC Zwolle, sc Heerenveen, ADO Den Haag, Excelsior en VV Alkmaar. Alleen die laatste ploeg is niet verbonden aan een profclub uit de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.