<
>

PEC versterkt zich met Koolwijk en Fernandes

Pro Shots

PEC Zwolle heeft zich ruim twee weken na de transferdeadline versterkt met Ryan Koolwijk en Leandro Fernandes. Beide middenvelders tekenen een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Koolwijk stond dit seizoen nog vier keer in de basis bij Almere City, maar het contract van de 36-jarige middenvelder werd toch nog ontbonden. Koolwijk werd opgeleid door Excelsior en speelde daarna voor NEC, FC Dordrecht, AS Trencin, weer Excelsior en weer Trencin, vorig jaar koos hij dus voor Almere City. Daar kwam hij uiteindelijk tot veertig wedstrijden.

Leandro Fernandes komt uit de jeugd van PSV. Hij maakte in de winter van het seizoen 2017/2018 de overstap naar Juventus, maar brak daar nooit door. Hij werd verhuurd aan Fortuna Sittard en vorig jaar aan Pescara. Daarna liep het contract van de 21-jarige Fernandes af bij Juve en dus komt ook hij transfervrij over.

''Spoeling PEC-middenveld dun''

Op de site van PEC laat Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle, weten dat de aanwinsten behoorlijk nodig zijn: ,,Met het tijdelijk wegvallen van Pelle (Clement) en Mustafa (Saymak) werd de spoeling op het middenveld te dun. Ryan is fysiek sterk en heeft veel ervaring, terwijl Leandro als aanvallende middenvelder een goede indruk heeft gemaakt toen hij hier begin dit seizoen op proef was. Het is mooi dat het gelukt is beide spelers aan de selectie toe te voegen. Ze zijn fit en staan in de startblokken om de eerste meters op het trainingsveld deze week te maken.”