<
>

Jansen: "We gaan voor maximaal haalbare, dus groepswinnaar worden"

AZ-trainer Pascal Jansen ging een dag voor de eerste wedstrijd in de Conference League in op de doelen van zijn ploeg in dit toernooi. Jansen hoopte met zijn ploeg de Europa League te halen, maar het Schotse Celtic stak daar over twee wedstrijden een stokje voor. Nu is Randers de tegenstander.

Het enige vraagteken wat betreft de personele bezetting ging over Timo Letschert. Jansen was daarover duidelijk. "Letschert kon niet spelen tegen PSV, maar hij is vandaag door de test heen gekomen. Hij gaat naar Denemarken en hij kan spelen. Of hij gaat spelen zul je donderdag zien."

Met Peter Vindahl beschikt de coach over een Deense doelman die de ploeg kent. "We hebben hem natuurlijk wel betrokken in het verhaal in de voorbereiding. Hij kon ons het een en ander influisteren vanuit zijn verleden en dat kwam sterk overheen met de analyse die wel zelf al hadden gemaakt."

Nu de ploeg niet in de Europa League uitkomt, maar de Conference League is het doel niet anders. "Overwinteren", zegt Jansen stellig. "We willen naar de knock-outstage dus dat is nu niet anders." Op de vraag of AZ groepshoofd moet worden: "Het liefste wel ja. Het maximaal haalbare is ook nu groepshoofd worden dus daar gaan we ook voor." Als AZ groepshoofd wordt dan kan het een tussenronde overslaan in de knock-out-fase.