<
>

Bazoer en Tannane reizen mee naar Slovenië

Vitesse reist met 22 spelers af naar Slovenië voor de wedstrijd in de Conference League tegen NS Mura. Onder hen Riechedly Bazoer, Matus Bero en Oussama Tannane.

Bazoer zat zondag in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk 90 minuten op de bank. Vitesse-coach Thomas Letsch gaf vooraf aan dat hij alleen gebruik wil maken van spelers die met hun hoofd honderd procent bij Vitesse zijn en bij de libero was dat klaarblijkelijk niet het geval.

Tannane kwam na rust in het veld, wat volgens coach en speler kwam omdat hij vier dagen ziek was geweest. De creatieveling gaf aan een mogelijk transfer nu wel achter zich te hebben gelaten. Aanvoerder Bero zat tegen RKC niet bij de selectie, maar is hersteld van een lichte blessure.

Verder is Romaric Yapi mee naar het Balkan-land. Zijn schorsing, die hij nog overhield aan een Youth League-wedstrijd in zijn tijd bij Paris Saint-Germain, heeft hij inmiddels uitgezeten. Hij vervangt Eli Dasa op de rechtsbackpositie. Dasa is er niet bij vanwege een joodse feestdag. Verder ontbreken Million Manhoef, Dominik Oroz en Daan Reiziger vanwege blessures.