<
>

Voormalig Ajacied George (50) wordt trainer in Nigeria

ANP Foto

Een opmerkelijk bericht op de clubsite van de Nigeriaanse club Enyimba Football Club, want Finidi George start daar op 50-jarige leeftijd aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. George stopte in 2004 als profvoetballer en was daarna lange tijd afwezig in de voetbalwereld.

In het verleden volgde de Nigeriaan, die tussen 1993 en 1996 uitkwam voor Ajax, in Nederland nog wel een trainerscursus. Hij liep toen onder meer stage bij PEC Zwolle. Hij was ook nog een tijdje actief als jeugdtrainer bij Real Mallorca, waar hij zijn carrière als speler afsloot. Op het Spaanse eiland is hij met zijn familie blijven wonen.

"Dit is een geweldige kans voor mij en ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik wil de voorzitter, de leden van het bestuur en de supporters bedanken dat ze zelfs ook maar op het idee kwamen om mij voor deze baan te vragen", zegt George op de clubsite.

In Diambers FC uit Senegal ontmoet de ploeg zijn eerste tegenstander voor de tweede voorronde van de CAF Confederation Cup, de Europa League van Afrika. George werd bij Ajax drie keer kampioen van Nederland en hij won de Champions League en wereldbeker.