<
>

Koeman: "Wil niet telkens dezelfde vraag beantwoorden"

In de persconferentie na de afgetekende 0-3 nederlaag van Barcelona tegen Bayern München kwam de toekomst van Koeman bij de Catalanen wéér ter sprake. Hij was ‘not amused’ door de vraag en wilde het onderwerp, waar hij altijd naar gevraagd wordt, naast zich neer leggen.

Na de vraag wat de verliespartij tegen Bayern München zou kunnen betekenen voor zijn toekomst bij zijn club, antwoorde Koeman als volgt: "Het hangt niet af van één wedstrijd, maar van meerdere. Ik kan niks doen aan meningen van de pers of van de mensen, maar binnen de club weten we, dat we beter aan het worden zijn en nog veel spelers missen. Maar als Laporta (president van FC Barcelona, red.) een probleem heeft, dan praten wij daarover. Verder wil ik het naast me neer leggen en niet telkens dezelfde vraag beantwoorden."

Kandidaat Champions League-winst

De 58-jarige Nederlander gaf te kennen tegen een geweldig elftal te hebben gespeeld en bombardeert ze tot favoriet van de Champions League. Julian Nagelsmann-n, die sinds de zomer het stokje overnam van Hansi Flick, erkent dit: "Als we presteren, net zoals we tegen Barcelona hebben gedaan, zijn we zeker een van de favorieten. Daarvoor moeten we wel op deze manier blijven spelen en doorontwikkelen, anders niet", aldus de 34-jarige Duitser. Hij geeft aan dat het voornaamste doel is om de knock-outfase van de Champions League te bereiken.

Voor Nagelsmann is het wennen dat hij bij een club zit, waarbij hij altijd moet winnen. In de persconferentie stelde hij als trainer van RB Leipzig altijd als underdog te zijn geweest, maar nu gewoon moet winnen. Ook als je bij FC Barcelona op bezoek gaat.

Maatje te groot

Terugblikkend op de wedstrijd, geeft Koeman aan een beetje pech te hebben bij de eerste goal. "Dat veranderde de wedstrijd. Beetje bij beetje brachten we onszelf in de problemen, nadat we goed aan de wedstrijd begonnen. We hadden moeite om gevaarlijk op hun helft te worden, misten snelheid voorin en konden de bal niet op hun helft in bezit houden."

In de tweede helft geeft de Barcelona-coach toe dat ‘die Rekordmeister’ heeft aangetoond op het moment veel beter te zijn. Met voornamelijk jeugdige wissels probeerde Koeman nog een verschil te maken, maar tevergeefs. "Het is duidelijk dat zij een mooie toekomst tegemoet gaan, maar nu is het verschil te groot. Daar moeten we geduld mee hebben. We zullen daarbij nog heel wat moeten verbeteren, maar als alle spelers beschikbaar én fit zijn, kunnen we naar een hoger niveau streven", stelt Koeman. Barcelona moest het gisterenavond stellen zonder Sergio Aguëro (kuitblessure), Ansu Fati (nog niet fit), Moussa Wague (peesblessure), Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé (beiden knieblessure).

FC Barcelona staat na de eerste groepswedstrijd van de Champions League onderaan Groep E. SL Benfica en FC Dynamo Kiev speelden met 0-0 gelijk en hebben beide dus één punt. Op 29 september neemt de formatie van Ronald Koeman het op tegen SL Benfica in Lissabon.