<
>

Bruma: "Real Sociedad is een club die probeert Barcelona na te doen"

Voor de Portugese aanvaller Bruma schijnt de zon weer in Eindhoven. Na vorig seizoen te zijn uitgeleend aan Olympiakos doet PSV-trainer Roger Schmidt nu wel veelvuldig een beroep op hem en is hij van waarde voor PSV.

Bruma werd verkozen Eredivisie Speler van de Maand augustus mede op basis van zijn uitblinkende statistieken. De rappe buitenspeler creëerde de meeste kansen (8) van alle PSV-spelers in de Eredivisie. Met twee doelpunten in vier duels leverde Bruma een wezenlijke bijdrage aan de sterke competitiestart van de Eindhovenaren. Die lijn hoopt Bruma, die niet tot de vaste basiskern behoort van Schmidt, in de komende wedstrijden door te trekken.

Donderdag wacht voor Bruma een weerzien met één van zijn oude clubs. PSV krijgt dan bezoek van Real Sociedad, de nummer vijf van La Liga afgelopen seizoen. Aan die club werd Bruma in het seizoen 2015/'16 verhuurd door Galatasaray. Hij kwam tot 32 competitieduels voor de club uit het Baskenland en heeft een goed beeld van wat PSV kan verwachten donderdag.

“Real Sociedad is een club die probeert Barcelona na te doen in balbezit in opzicht van de snelheid en het passen van de bal. Ze hebben echt heel goede spelers", vertelt Bruma in gesprek met het clubkanaal. Een aantal spelers kent Bruma nog uit Sociedad-periode. "Ik heb daar een leuke tijd gehad. Het is een goede club."

De warme gevoelens van Bruma voor zijn voormalige werkgever worden donderdag opzij gezet, zo verzekert hij. "Ik ben altijd gemotiveerd. Het is extra motiverend om tegen je oude club te spelen. Daardoor heb je nog meer zin om te spelen."

PSV - Real Sociedad zie je donderdag LIVE vanaf 20.40 uur op ESPN.