<
>

'Huntelaar zet punt achter indrukwekkende carrière'

Pro Shots

Klaas-Jan Huntelaar heeft volgens Voetbal International de knoop doorgehakt: de spits zet een punt achter een indrukwekkende carrière. Zijn korstondige avontuur bij Schalke '04 was het laatste kunstje van de geslepen spits.

De wedstrijd met Schalke '04 tegen Eintracht Franfkfurt in de voorlaatste speelronde van de Bundesliga afgelopen seizoen blijkt zijn laatste als profvoetballer geweest te zijn. In dat duel was Huntelaar nog trefzeker. Hij maakte de openingstreffer en werd na 55 minuten gewisseld.

Huntelaar besloot in de winterstop van het vorige seizoen Ajax te verruilen voor Schalke '04 dat in degradatiezorgen verkeerde. De ervaren goaltjesdief kwam nog negen duels in actie en was goed voor twee treffers. Ondanks zijn komst degradeerde Schalke naar de 2. Bundesliga. Schalke maakte na degradatie bekend niet verder te gaan met Huntelaar. Het gaf de Achterhoeker de tijd om zich te beraden op zijn toekomst.

Een terugkeer naar de club waar het voor hem begon, De Graafschap, lonkte. Tot een gesprek met de club waar hij de jeugdopleiding doorliep kwam het niet. De poging van N.E.C. om Huntelaar te verleiden er nog een jaar aan vast te plakken in de Eredivisie sorteerde evenmin het gewenste effect.

"Huntelaar nam voor zichzelf de tijd om alles op een rijtje te zetten. Die tijd is ‘officieel’ nog aan de gang, maar de voormalige spits heeft de knoop voor zichzelf al doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer", schrijft VI-hoofdredacteur Freek Jansen.

De carrière van de 38-jarige Huntelaar voerde hem langs De Graafschap, PSV, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke '04. Hij speelde in totaal 662 wedstrijden waarin hij 366 doelpunten maakte.